Sunday, June 5, 2011

TIOMAN ISLAND.. (PART 3 )


salam semua…

INTRO: setiap perkara yang kita alami, mesti ada suka dan duka.

yang suka dikenang

yang duka disimpan.

ingatlah, walaupun memori itu duka. kenanglah ia kerana saat kamu tidak akan ulang kenangn tersebut, kamu akan tersenyum melihat keindahan setiap kenangan yang kamu lalui….

(madhihah,2011)

sebenarnya secara jujur tak banyak kenangan pahit yang erdapat sewaktu berada di tioman. segala yang dialami hanyalah kenangan manis…manis dan manis …

TAPIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Serius gua cakapla, mula2 lagi gua dah panassssss!!!! dengan KEJUTAN yang di ‘plan’ oleh kawan gua…

Serius beb ak sedih tahap …… ( tak terkata sedih dye)

Sampai hati korang buat camni kat saya..

Isk..isk…isk..

L L L L L L L

Perkara yang sedih nya ialah

SURPRISE YANG DIORANG BUAT SEMPENA HARI LAHIR ATIRAH KE-20!

Pelikkan?? Sepatutnya gembira untuk sambutnya di TBS dengan penumpang-penumpang yang naik bas malam tu, tapi saya seddih sangat!!!! (sorry trah, ak Cuma nak elakkan air mata dari gugur je..takde niat lain..bukan tak mau jamah kek cume tak sampai hati nak jamah)

Hakikatnya, diri ini bukanlah insan yang mampu untuk menerima satu kejutan yang wei gila besar kot!!!!

Petang tu dah plan baik ngan akak untuk sambut besday atirah..tiba2 akak cakpa trah dh balik petang..sedih tak sempat jumpa… baru ingat nak sms dalam bus nnti ( konon nk jd orang terakhirla) last2 ak yang terkejut balik!!! Ha3

So…

Dear

i) atirah

ii) ida

iii) che po

bukan marah kat korang Cuma pleaseee after this jangan buat surprise yang terkejut camni..benda lain korang boleh buat balik tepung ke apeke tak kisah tapi jangan yang ni tau..ak mmg takleh terima. Apa2pun thnk you for the surprise …jugak, mohon ampun dari hujung rambut ke hujung kaki…

dear ATIRAH,

happy birthday to you girl!

-sayang kau

-good luck study!!

-jdik guru yang baik tau!

-may ALLAH bless you..

-kim salam kat family yek!!!!

PENUTUP: itulah sahaja kenangan pahit yang dapat sewaktu trip kat tioman ni..tak marah kat korang dan tak pelulah mintak maaf yek..

p:s/ ida, sorry mlm tu tak layan ida ckap..tgh moody!

Wsalam...



4 comments:

CheKgu Tiah said...

akhirnya. hahaha.
sorryyyyyyy..
jgn la ngeh dear..
bak kte encik Khaiba..
nie sume preparation kalau dpt suprise dari student or guru kat ur school one day nanti.
pas nie mesti dah taw cne nak atasi kesuprisean tue. kan2. patot la xmo mkn kek. kenyang la kunun.
ceyt.
walaupon mentioned xyah minx maap.
aku nak mintak maap sgt2 1000x

batu api: che po.

Anonymous said...

best la madi>>>>aku suke blog nie

Dieha N said...

mekacih ye sumeeee..ak mmg kn prepare ng suprise nmpknye...tq yeah!!!

Dieha N said...

tq again!