Tuesday, December 4, 2012

SATU TAHUN

SALAM…

Pejam celik pejam celik, dah setahun rupanya arwah pergi tinggalkan dunia ini..
Allah sayangkan dia lebih daripada kami di dunia ini…  
Alhamdulillah arwah dah kembali kepada sang pencipta..giliran saya? Entahla bila..

Having a year without you, I should say it is a tough though it giving me full of experience..
I am here because of who I am,

And yet, I need to try harder so that I will become a better person day by day..
It is  a tough because I don’t know for whom I will share my thoughts, feelings, and opinions..

but I still realize that I have Allah which is I can rely on.

Allah, Thank you for giving me such a nice friend..
Place him among orang yang beriman..
~~AMIN~~


Tuesday, November 27, 2012

(H.A.R.U)(H.A.R.U)



Tatkala seuntai kata-kata dihadiahkan oleh seorang teman,

tak semesti temanmu itu, seorang yang sempurna..

tidak ada satu makhluk di muka bumi ini yang diciptakan dengan penuh 
kesempurnaan

kecuali para anbiya…

tatkala sebaris cercaan dan hinaan, kata-kata yang menyakitkan hati laju meniti di bibir seorang teman,

tak semestinya temanmu itu seorang yang kejam tidak berhati perut…

setiap manusia yang diciptakan penuh dengan perasaan..

perasaan yang mencorak warna warni arus kehidupan…



: : buku seterusnya yang perlu dibaca oleh segenap manusia~~~~

Thursday, November 1, 2012

Semalam...Sekarang...Esok

Salam

‘lepas adalah sejarah, sekarang ialah detik yang sedang bergerak, esok adalah hari penentuan’

Let by gone be by gone…

Walaupun perit tapi kena terima

sebab..

itu adalah satu anugerah yang tuhan bagi kat manusia supaya dia belajar..
belajar rasa sakit supaya dia akan berusaha untuk tidak menyakitkan hati orang lain
belajar erti kegembiraan supaya dia tahu cara untuk buatkan hati orang lain gembira….
Belajar erti sedih supaya dia tahu bagaimana kesedihan boleh jatuhkan semangat seseorang….


Hidup manusia ini ada struktur dan organisasi…
Macam mana hebat pun seorang manusia itu, eh, korang hidup dalam masyarakat..so, please be a considerable person…

p/s: suddenly, I realize that constructivisme learning can produce students with high order thinking 

Saturday, September 29, 2012

EVERYDAY IS A NEW LESSON



Salam…..

Finally, this is time to update this blog…
Events, activities, assignments…hectic life as a student. Its normal..
Just came back from camping.

Honestly, it was FANTASTIC camping after all..ok la ~~~~~
One thing I learn during camping was..

1) Everyone is not in a comfort zone…including me but still you have to think other people as well..
2) Because of the ‘zone’ statement , I think we need to have an extra inner strength
3) This is something I really agree and TAKE NOTE PEOPLE!!!  ‘mind your words, PLEASE~~’

Few things we actually feel that is a normal situation but actually it is an abnormal when it comes to human feelings.

Respect others so that people will respect you back..
I do belive that life is always fair..

And for few situations that I already faced it. Thank you Allah for giving those opportunities.

At the end of this lesson, I found that even though she/he is your friend, ‘WORDS’  always a best way to hurt people…

~sekadar berkongsi satu pengalaman/situasi yang sukar/susah untuk dilupakan/dimaafkan…

p/s: pesanan untuk diri sendiri juga



Sunday, August 19, 2012

I MISS HIM PART 2


" Takdir dan kehidupan tak dpat dipisahkan...
keinginan yang disemat kemas dalam diri tak semestinya selari dengan ketentuan tuhan...
andai esok kelopak mata masih melihat cahaya sang suria, maka bersyukurlah...
begitu juga dengan ramadhan kali ini....moga2 tahun dpan masih berjumpa dengan bulan mulia ini dan meraikan 1 syawal bersama insan- insan yang tersayang..."

jauh di sudut hati tipula kalau diri ni tak ingat  insan yang hampir setahun meninggalkan dunia yang fana ini.
jauh di sudut hati rasa rindu dengan kata-kata semangat,
jauh di sudut hati ni rasa teringin sekali buka inbox mesej baca mesej2 yang berunsur nasihat

nasihat yang memberi semnagat agar tak putus asa dalam menghadapi dugaan hidup...
katanya : dugaan ini yang Allah bagi sebab dye sayangkan kita .
katanya lagi : amik pengajaran dan belajar dengan ujian.ilmu tak semestinya kena amik dr buku dan guru...
bijak pandai kpernah kata , pengalaman adalah guru yang terbaik...

segala nasihat dan motivasi yng diberikan, mana mungkin untuk melupakan dia yang pergi selama2 lamanya...

*diri ini akan cuba untuk kuat...
katanya lagi : jangan lupa tuhan, Dia sentiasa dengan hambanya...

p/s: harapannya satu hari kita akan berjumpa semula.amin.


Thursday, June 28, 2012

KAGUM


Salam semua…

Secara terus terang, hati meronta-ronta suruh update the next entry….
Bak kata seorang hamba Allah ni: ‘boboy boi 2 wujud sebb ade permintaan-lebih kurgla ayat tu - J
Maka, seperti kebiasaan untuk update blog, mp3 kesayangan diambil dan disumbat kan ke telinga lalu CN BLUE mula menjalankan tugas mereka….




Post kali ni nak kongsi seribu satu pengalaman yang dikira takkan dapat ditukar ganti hatta dengan emas sekalipun…satu pengalaman/memori yang perlu disisip, disusun kemas dalam folder ingatan agar ingatan jangka masa pendek dapat memproses kesemuanya masuk ke dalam folder ingatan jangka masa panjang 

>>>>>> mood MAB tak hilang lagi…

KAGUM UNIT BERUNIFORM

TARIKH : 9 – 14 JUN 2012

LOKASI : IPG KAMPUS PERLIS

PESERTA : currently, this is my fav pic….






Kami mulakan perjalanan hari sabtu pagi…seriously, terdapat sedikit kesilapan maklumat ..punyala ingat hari berlepas hari ahad..tiba-tiba hari sabtu, sedikit menggelabah di situ…

Format KAGUM untuk unit beruniform ni mudah je….walaupun kami satu maktab, tapi, kemudiannya kami dipecahkan kepada unit masing-masing.

Lantas, disinilah bermulanya segala suka-duka kami bersepuluh…..

At first, diri ni tak rasa pape pun..eh jap2 tipula tak rasa penat kan??? Serius penat bila kena pasang khemah  dan stay sampai lewat malam…tapi tak kisah la…

Tapi tak tau la yang lain2..seronok kot jumpa kawan baru…yela bila PENGAKAP bertemu PENGAKAP…maka mereka pun mulala menyanyi

‘apa guna susah hati..’

‘di sini senang di sana senang…’

sepanjang seminggu asyik menyanyi je keje....kami yang penat nak dengar!!!

Banyak la lagi lagu mereka tak tercapai akal nak menghafal nya…

Bila KRS bertemu KRS…maka akan kedengaranlah segala macam tepukan yang ada kat dalam dunia ni….

‘tepuk2 tepuk KRS”

‘tepuk2 tepuk2 terima kasih’

Dan banyak la lagi..maaf, kami PPIM je takde tepukan, takde nyanyian…tapi at least kami cukup makan >>>>> (erkkkkkkkkkkkkkkkkk……(kenyang seminggu kat camp site..nasi sedap!)

masa KAGUM ni jugak , nak dijadikan satu cerita la kan…kami ada seorang ahli unit beruniform yang sangat best, sporting, vanderva dan macam2 lagi la…sehingga layak dapat anugerah untuk KAGUM la kan..(tak yah sebut nama la kita tengok 
gambar je…)

bukan setakat kunci motor je dapat pinjam..kami ada helikopter lagi..korg ade????


Tapi yang paling pelik nya apabila sampai je kat camp site…zapppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Seakan zip yang sungguh kuat ..jarang kami mendengar celotehnya yang sentiasa akan menghiburkan hati..kalau ada pun, orang kata celoteh tahap intermediate bukan advance mcm selalu…kenapa? Sebab dye R.I.N.D.U kami kot  (takpe kami faham~~~)

Sepanjang seminggu kat situ banyak benda yang belajar..kalau dulu mungkin life survival tu kurang tapi serius cakapla after KAGUM..I really believe in myself about life survival…BULUH, PARANG, TALI  semua meninggalkan kesan yang sangat indah dan manis..siapa sangka kan budak Bandar boleh pegang buluh..dah pegang boleh pulak gergaji buluh tu…hebat la kan….i should say  what mr gana said to us..

BELIEVE IN URSELF THAT U ARE DAMN BLOODY GOOD.. 

Ayat yang lebih baik 

BELIEVE IN YOURSELF THAT YOU ARE THE BEST!..

Momen2 yang pasti membuatkan diri ini tersenyum sampai ke telinga :

Buat gajet

Mula2 dengar perkataan gajet, mati2la ingat gajet tu mcm galaxy tab ke, galaxy note ke dan seumpamanya…. Mana logic kan duk dalam hutan nak guna sume tu…rupa2nya gajet tu mcm ni :

antara salah satu gajet dr pengakap.....


Paling yang takkan dilupakan dalam hidup ni, i did gajet!!!! together  with aini n hanan… apapun pengalaman buat gajet mmg seronok dan penat..tersangat penat..namun, haruss diakui gajet pengakap lagi cantik dan hebat…


Join bantu mula dan kawad (tak mau ingat kawad),  it was my first time and it will be my last time lari pakai kasut kawad ppim tu…dahla sakit, keras, tak cantik, menyakitkan…seminggu jugak la kena tahan sakit but it is ok..pengalaman tuh!!!!!...

Paling takleh blah ialah:

Kak yuni : dik, kitaorg nk g padang besar ni?

Me: ape kak? Sekarang? Nak ikut jugak….

Kak yuni : sekarang, dengan atlet sekali

Me: xpela kak, tak ikut..

Dengan hati berat dan sedih takpe kami tak pegi…..

At last kami pergi jugak  :-P

Bak kata cik lin “ susah bawak UB KAGUM ni, asyik nk bersepuluh je” (senyum  je 

saya mampu)- thank you cik LIN atas pujiaan itu!

Lagi, ofkosla momen2 lulalu n ola oli….

The best game ever lah! Siapa sangka kan, berlainan negeri dapat disatukan dengan sebuah permainan kanak-kanak yang sama….terasa beruntung pulak diri ni dilahirkan awal..zaman sekarang ni, agak2 ada lagi ke budak2 yang main macam kami…??? Hmmmm..

Keterujaan tersebut menyebabkan sehingga kini, nyanyian tu masih melekat dan menjadi siulan antara kami..kah3…(malu untuk mengaku? Just admit it! Tak salah pun)

Buktinya : 

yeahhh...sudah terang lagi bersuluh....
Keadaan menuntut kami untuk jarang terserempak, tapi bila dh jumpa , memang riuh satu KAMPUS IPG PERLIS TU !!!!

Lokasi : sempadan camp site pengakap dan PBSM

Caption: GILA RINDU TEAM IPTEKNIK


          Muka masing2 berubah 360 darjah especially…….(tak yah sebut kot tgk gmbr je dh tau )….



P/s : terlalu bnyk rasanya untuk diungkapkan dengan kata-kata..lantas, biarlah sekeping gambar mengungkap beribu perkataan yang mungkin lebih bermakna…..

hebat macam superman~~~~~~~
walaupun kami bakal guru, kami tetap kami~~~~


Thank you ALLAH for giving me this opportunity getting know all of them..

Salam UB KAGUM 2012

9 JUN 2012-14 JUN 2012

IPG KAMPUS PERLIS…

~ A.R.I.G.A.T.O.U~

video






Friday, June 22, 2012

PRE KAGUM




Salam semua……

Orang kata  ‘a picture can tell  thousand stories’

Kalau dulu, tak rasa apa-apa pun statement tu, for me it just a normal statement without any meaning. Kira macam meaningless la…

Sekarang ni, sekeping gmbr pun, terasa macam berharga sangat mungkin sebab faktor umur jugak kot..semakin kita tua, semakin kita terasa memori tu jauh kebelakang meninggalkan kita dibelakang.

Post kali ini ditulis berdasarkan pengalaman selama seminggu sebelum pergi KAGUM…

To be honest, im not really into it. Maknanya, tak pernah pun nak cuba untuk membayangkan macam mana KAGUM tu nanti. Mungkin sama je kot macam HKSBP tyme kat SESERI dulu….. bese la aktiviti dye :

-         - Berkumpul ramai2
-          -Buat aktiviti yang dirancangkan
-          -Then, balik

Unfortunately, KAGUM its not only that..it is more than that..

Sebabnya:

-          Orang lain dapat cuti 3 minggu , kami hanya cuti seminggu….

-           1 minggu kami di maktab untuk latihan pusat
-          1 minggu kami di perlis

Sedih woooo…cuti terpaksa dipendekkan. Namun, hati kena redha.jiwa kena tabah, mental kena cekal..

(mungkin, orang yang bercuti panjang di luar sana senyum2 kambing sebab cuti kami dipendekkan, tapi sebenarnya I feel like being an awesome person sebab terpilih untuk menjalani latihan pusat yang sangat happening, stylo, stylish, and OWHSEM
(my word to describe smthing more that awesome)…

Jap2 sebelum tu, memperkenalkan insan2 yang terpilih yang telah dipendekkan cutinya:

mampu edit mcm ni je...kesuntukan masa...



So, taraaaaaa~~~~~~  

these ppl are the selected one..the one and only one….

Personally, kami memang satu maktab , pernah la jumpa, terserempak tepi jalan, tapi tak la kenal mana pun..sekali, bersama2 dalam seminggu menjalani latihan pusat… baru la terserlah kesengalan masing2 
(maaf ek jika kasar..tapi mmg betul pun..again sorry)

aktiviti yang kami buat waktu latihan pusat

-        **  Anyam ketupat… 
     dikendalikan oleh encik Helmy selaku warga veteran yang mahir…J
Yang paling tak leh blah sekali, ada ke patut aktiviti tu namanya Ketupat Bakal Menantu..sah2 la memang kena buat cantik2, kemas2.. tapi kiranya encik Helmy dah lepas la sebabnya skill dan talentnya memang perghhh!!!! 
Hebat la..cakap je ketupat ape. Petik jari, konfem siap!!!!

 Bak katanya : cam ultraman….


-         **Bantu mula …. 
      Dikelolakan oleh encik Arif dan cik Mahirah selaku warga PBSM yang sungguh berdedikasi ( tabik spring sama mereka)… 
     aktiviti yang memaksa kami untuk berimaginasi bersama sel2 darah merah, patah riuk dan segala macam putus…sampai sekarang masih ingat satu soklan nie
     “macam mana kalau jari orang tu putus , pastu jatuh dalam pasir, dah jatuh dalam pasir kena gigit semut”- 
     hahahahahahaha, mmg gelak guling2 la  kan…. :-D
  
-          **Kawad kaki 
     oleh enchek2 KRS dan Pengakap….
-          Ikatan dan simpulan  di bwah pengakap…

-          Orienteering (yg ni paling best, bersiar2 di sekitar  Tasik Permaisuri…)


-          **Masakan rimba 
      oleh kak arifah dan kak nisah ahah!!!!!
Honestly, that was my first time involved with masakan rimba….teringin nak tahu dan sekarang dah tahu!!!!... thank you to kak arifahahah!!!! (gabungan kak arifah n kak nisah)….

-          DAMNNNN!!!!!!!!!!!!! How should I forget the most memorable ever activity, PT!!! dilaksankan oleh Encik PT kami….inilah satu2 nya aktiviti kegemaran yang kami lakukan setiap pagi..thank you soooooooooo much for PT training….malangnya, kita takde gambar waktu PT bersama….


Tu aktiviti yang formal kami buat yang tak formal???? Uish, tak cukup untuk dilistkan..

Tapi paling yang tak boleh blah dan lupa ialah:

-          Layang2, mangga dan yang paling penting helikopter mendarat….

ni sume hasil usaha kak nisah haha!!!



Aktiviti yang paling saya suka, bila kita ramai2 amik buah mangga kat sebelah makmal TM tu mmg akan diingati sampai sekarang la….


Ni baru pra kagum…tapi sejujurnya, sepanjang seminggu di latihan pusat, saya lebih rindu latihan di maktab...

Gelak tawa berselang seli dengan jeritan dan gurau senda yang kadangkala terpaksa sakit perut untuk tahan gelak….

Sungguh banyak ilmu yang belajar..the best part is belajar anyam ketupat, bantu mula dan masakan rimba…..

Thank you soo much atas segala ilmu yang diberikan….

Juga, mohon maaf atas kesilapan, silap salah , segala pelakuan yang kurang disenangi dan tak sepatutnya dilakukan…

P/S   : tapi serius ar, rasa2nya seminggu semester baru ni, demam rindu tak   hilang lagi rasanya…setiap tempat yang kita buat aktiviti akan mengimbau kembali kenangan kita bersama…..

        : disebabkan kak yuni send message rindu, so post ni terus diupdate

: insan yang terpilih untuk memenangi anugerah peserta KAGUM unit beruniform ialah KAK NISAH ….sebab Berjaya pinjam sebuah motosikal dan sebuah helikopter…ahah!


Next post : KAGUM …….
Synopsis: menceritakan tentang kisah seorang ahli kami  yang automatik akan senyap apabila di base camp, aktiviti yang dijalankan sepanjang seminggu dan juga terdapat sesi recap childhood memories……tak dilupakan juga kesan KAGUM yang sangat hebat kepada 10 orang ni....

Friday, May 18, 2012

JIKA INGINKAN SESUATU, BERHARAPLAH….



Salam semua…

          Mengharap atau bergantung harap bukanlah satu perkara yang salah. Kadangkala, apabila kita memendam harapan, terdengar suara-suara sumbang yang akan berkata

“wei, jangan nak mengharap sangat, nanti kau frust baru tau…”.

“beb, aku tak kisah kau nak simpan harapan setinggi gunung kinabalua tau everest, tapi aku takut kau kecewa je nanti”…

(peace ek, sape yang terasa tu…sekdar pandangan peribadi sahaja) J J J
But, what my mom told me is totally different…
My mom said..

“tak salah pun nak letak harapan setinggi mana pun. Berharaplah selagi mana kita manusia, sebab manusia sentiasa berharap agar dia sedar bahawa setiap yang mereka inginkan takkan jatuh bergolek depan mata”

“berharaplah sebab dengan harapan, kita nampak tujuan dan matlamat dalam hidup ini. hidup bermatlamat tetapi gagal mencapai matlamat tersebut jauh lebih elok daripada hidup dalam kejayaan tetapi tiada matlamat. Ibarat pemain hoki yang hebat tetapi tak tahu arah mana bola tersebut mahu dipukul (that last part is my words)…

“Allah takkan hampakan hambanya yang sering berharap DAN berdoa… simpan harapan dan keep on praying. Mungkin bukan sekarang Allah tunaikan keinginan tu, mungkin tahun depan, atau 10 tahun akan datang…selagi mana belum tercapainya harapan itu, berharaplah…..”

p/s: mom always know the best for her daughter… betul lah kata pepatah pengalaman mematangkan diri…

again, thank you mak….
I keep all my wish in a list so that I wont forget that I have wishes in my life…may Allah gives the best for me…
Panjat gunung kinabalu
Panjat tembok besar china
Salam…


satu lagi, kalau berharap takde usaha tak guna jugak! peace~~~

Friday, May 4, 2012

Suatu pencarian…


Salam…

Situasi : berjalan di sebuah koridor sambil pandangan dilemparkan di suatu kawasan lapang..

Keadaan yang penat dan panas menyebabkan sedikit keluhan terkeluar dari mulut….
‘bukan ini yang aku nak, aku tak mau situasi macam ni….macam budak sekolah’
‘ 11 tahun jadi budak sekolah takkan sekarang pun masih nak jadi budak sekolah lagi’
Bosan…bosan..bosan…

Malas aku nak pergi kelas lepas ni…
Manusia, kadangkala mesti ada yang terpikir apa yang dia nak, mesti tak dapat…

Jawapan yang common orang akan jawab

‘Allah gives what you need not what you want’
Yup, I totally agree.

Cuma, pernah tak kita terfikir kenapa kita sendiri yang tak cari perubahan tu…
Kalau persekitaran tu tak boleh diubah, diri sendirilah yang perlu berubah..
Susah itu memanglah, mana ada manusia yang hidup senang-lenang dalam dunia ni..
Jika permulaan dimulai dengan kesusahan, maka kemanisan akan menunggu di pengakhiran.

(update di keheningan pagi)

Sekian…

Wednesday, May 2, 2012

TAK SUKAR NAMUN TAK SUSAH


Salam….
Katakanlah anda merupakan seorang pelukis yang hebat, anda  diberi sehelai kertas, sebatang pen, dan sebatang pensel…..

Untuk melukis sesuatu yang indah, anda perlu memilih sama ada pen atau pensel. Namun perlu diingatkan bahawa pemilihan yang dibuat adalah kekal dan tidak boleh ditukar …. Sukar untuk memilih jika kedua-duanya adalah yang terbaik..

Terlalu sukar sehingga kadang-kadang menutupi kewarasan akal dalam melakukan pemilihan ini. itulah lumrah kehidupan, sentiasa berada di dua persimpangan jalan. Setiap jalan yang diambil memberi kesan yang berbeza sama ada bahagia, derita, sedih dan gembira.

Sekian….

Salam.

Thursday, April 26, 2012

Hidup ini indah


salam….

Situasi:  mp3 kesayangan di telinga mendendangkan sebuah lagu.
             Tajuk : Langkah tercipta
             Artis : UNIC

Lumrah hidup sebagai seorang pelajar diberi ujian yang pelbagai.  Tujuannya, supaya kita sentiasa merendah diri dan sedar akan kelemahan yang ada dalam diri….

Tanpa cubaan dan dugaan, hidup seakan-akan pudar ibarat kain putih  yang sentiasa dibiarkan putih tanpa dicorakkan dengan keindahan warna  seindah warna-warninya pelangi….

 Tanpa cubaan, hidup manusia itu kosong, tidak mengenal asal usul kejadian, sombong, bongkak dengan kekuasaan dan kekayaan…
Tanpa cubaan juga, manusia tidak kenal erti kasih sayang dan hakikat cinta. Cinta yang suci dan murni yang akhirnya membawa kepada cinta seorang manusia kepada penciptaNYA.. 

‘semakin berat dugaan dan cubaan itu, semakin dalam cinta Allah kepada hambanya’

‘ dan langkah ku kini terbuka pada hikmah dugaan uji keimanan
Tak dilontarkannya ujian di liuar kekuatan setiap diri insan’
Ya Allah pimpinlah diriku untuk bangkit semula meneruskan langkah perjuangan ini, cekallkan hati dan semangat ku kurniakan aku ketabahan,
Agar mimpi jadi nyata…

P/s: buat teman seperjuangan, cukuplah sekali jangan dibiarkan pisang berbuah dua kali.  Susahnya sekarang sebenarnya melatih diri untuk menghadapi kesusahan yang mendatang.
Bukan senang untuk menjadi baik tapi tak sukar untuk menjadi baik. Setiap pilihan terletak di tangan masing-masing…
Sekian..

Saturday, April 14, 2012

S.B.E.3

Salam….

Date: 18/3-22/3/2012

Venue: SEK KEB RUSILA, MARANG TERENGGANU

Kita selalu dengar orang kata

‘jangan benci kepada sesuatu benda, kelak kita akan jatuh suka’

Hah! Amik kau….betullah tu..

Pengalaman pertama:

- walaupun ini kali ketiga ber SBE, tidak dinafikan masih ade getaran jiwa…(ha3)…

Perkara paling yang ditakuti ialah masuk kelas tahap 1 terutamanya tahun 1 dan 2…

Namun, sepanjang SBE tu kelas yang paling kerap masuk tahun 1 dan 2..

Trust me, even though mereka baru tahun 1 dan 2 keupayaan intelek mereka sangat hebat!

My first stud yang akan diingati sampai bile2

1) ADLINA -seorang pelajar perempuan tahun 2, perkataan kegemaran dye ‘SO?’

At first jumpa dye, terasa macam dye rude sgt sebb sesuka hati dye je nk masuk kelas adik dye yang tahun 1 tu…hehehehehhe at first la…tapi lama2 rasa sebenarnya dye ok je. Dan yang paling tak bleh blah. DYE PEMINAT SETIA BOLA SEPAK! Sepanjang kat situ dye boleh tanye RANKING BOLA SEPAK LIGA INGGERIS! Memangla tahu sikit2 tapi manala tau sampai ranking nombor sepuluh..setakat nombor satu atau dua tu boleh la jawab!

2nd thing dye Tanya RANKING BOLA SEPAK PERANCIS! Memang tercungap la kan…

PLUS,

How should I know BARCALONA is one of france clubs…haish…(taktaula kalau kena kelentongkan)

But this kind of girl make me thinking…children nowadays is updated with so many things…

Tapi sayang takde gamabr ADLINA…

To adlina: belajar rajin….impian setinggi langit tak salah sebb kalau jatuh kita akan jatuh sikit je..

Ok..time flies faster..

Update later

To be continued…..

Salam.

Friday, April 6, 2012

FIRE AND ICE (LOVE VS HATRED)

some say the world will end with fire

some say with ice

from what I,ve tasted of desire

I hold with those who favor fire

But if I had to perish twice

I think I know enough of hate

To say that for destruction ice

Is also great

And would suffice

*one of meaningful poem by ROBERT FROST

Update dtgh mlm

Tuesday, April 3, 2012

HIDUP PENUH DENGAN KEJUTAN


Salam semua…

Lumrah seorang pelajar yang sentiasa sibuk dengan tugasan dan test, kuiz segala bagai….


So am I …

Bila penat, otak pun letih, maka senang la syaitan berbisik untuk menghasut manusia…

Tapi, ingat!


Sesibuk macam mana seseorang manusia itu, jangan sesekali lupakan DIA…(abah selalu

pesan ni…)

Sebab, Allah tahu kekuatan hambanya dan sebenarnya kita sedang diuji ..

Ujian itu penting sebenarnya untuk menguji

tahap iman seseorang manusia…

To her: I cant believe this thing happen to me…I just could not resist my tears to drop because of you… be strong and have faith to Allah…

Dulu ade 20 sekarang 19…


(hati kena cekal, jiwa kena tabah)

(everything happens for a reason)

:-‘(



There will be a rain before a rainbow,

There will be a pain before a happiness..


Life is like an ice cream

Enjoy before it melts.