Sunday, July 8, 2018

K.E.N.A.P.A

lamanya rasa tak menjegah kat blogspot nih....

ermmmmm....

tapi terasa macam nak berkongsi sesuatu tapi tak tau nak kongsi dengan siapa...

banyak sangat persoalan yang ada kat dalam kepala ni

kenapa aku???
kalau betul dia bukan untuk aku, kenapa aku kena jumpa dia..
bukan apa pelik..
rasa macam takde kaitan pun dengan dia...
dia datang sekejap je lepas tu berlalu pergi

kalau macam tu , mohon jangan ada yang lagi yang datang dan pergi berlalu begitu
kalau ada, tolong jauhkan
hati ni tak kuat

sekian,

::sis tak kuat::
::ALLAH dengan tak apa yang aku luahkan ni::
:

Sunday, November 6, 2016

S.E.O.U.L T.R.I.P (Part 1)


Salam…
Demam korea masih melanda. … tak leh move on…. still takleh letak dalam mode korea dalam kenangan.. haish!!!!
Kenapa???
Ada banyak sebab kenapa rasanya trip kali ni memberi kesan yang bukan sahaja mendalam tapi tertusuk tusuk dalamnya tembus ke belakang (cewaaahhh!!!!)
First,
Korea is one of my favourite wishlist country yang wajib tuk lawat.
After all is not because the KPOP fever but it happens because of the country itself.
Second,
I love kpop so I should go there kan…. Mana tau untung untung dapat jumpa GOT7 ke BIGBANG ke.. hehehehehehe
Third,
My sister have been there for six months so I feel insecure for not having so Korean experience.. so kena pergi jugakla..
Fourth,
Korea is not only because of the kpop or kdrama, but also because of the F.O.O.D!!!!!
Yup, susah nak cari yang halal but bukannya takde.. ada kan??? Just need to do extra revision on that… J
Last but not least,
 I just don’t have a concrete reason to go there.. apa yang penting I wanna go there so much
So, the journey begin.
Banyak benda yang kena prepare ni bile nak travel negara orang.. yela tempat orang tak sama macam tempat kita..
So here are some lists to do before travel
1) Budget
2) Passport
3) Airlines
4) Friends
Well, im not really brave to go for solo travel, so friends are the most important for me.. since I have Kak Sab yang sangat bermotivasi and confidence in arranging the trips, so I shoud cling onto her.. sorry kak sab!
I Love you actually..
p/s : she is single and available n nice person… do pm for futher info









                                                 

After done all the checklist it is time for me to book the airlines..
As usuall, memang besenya I really into it when it comes to do the bookings.. seronok sebenarnya nak book membook ni…
Sebab kita la orang pertama yang dapat berangan depart and arrive…hehehehehehe
Well, imagination is the power of dreams…
Huhuhuhu kebiasaannya, I book airlines sekali dengan hotel dapat murah sikit..
Depends nak pakai apa because there are lot of engine yang boleh pakai untuk book flight+hotel ni.. tak semestinya kena bukak satu2 airline
For me, I used airasiax… the price is okey and dah biosa guna kot so I just proceed to airasiax..
Banyak jugakla pengalaman tyme book n after the booking seriously memang banyak problem.. bukan problem dari airasia tapi problem dari diri sendiri… kikikikiki
Arghhhh!!!! Sume orang dah balik so I think its better for me to stop till here,..
Later on, I will continue the journey….
See you!
:: still cannot move on
:: nak gi korea lagi

Salam…..

Thursday, October 27, 2016

Inter Phase part 1

salam semua..
aiyoooo lamanya tak update blog nih
hari 2 dok usha tapi tak update sebab belum ada masa..

inter phase....
perubahan fasa ke fasa yang baru
dah tua dah
ommo!!!!
patutnya dah makin tua hidup main baik dan baiktapi tak pasti pulak diri ni makin baik atau tak

hihihihihiii....

fasa dah masuk 25 an ni ada banyak benda yang dah belajar dah alami dan dah ras macam lali
tapi seronok pun ada jugak

besela soalan lazim

1) bila nak kawen
2) bila nak kawen
3) bila nak kawen

penat nak jawab so mampu senyum jer
diorang tak tau betapa susahnya ak nak adapt dengan changes dalam diri n sekeliling..

tapi takpe life is all about changes kan... and after all, life is dynamic it happens to change

and one more thing yang baru dalam my life is i love travelling'

singapore checked!
bandung checked!
korea upcoming!
cambodeia upcoming
aussie still palnning!

dalam malaysia,

already checked!
except sarawak!

so planning kena gi sarawak nih!





Monday, December 21, 2015

TUA KE MUDA...



salam chingu!!!

wahhhh upgrade uolss!! iolss punye bahasa dah upgrade..kikikikiki

kalau ada haters yang baca ni (eh, macam ada followers kan??? ) mesti dah kena kutuk nih!

"tak sedar diri sungguh, orang makin lama makin tua makin baik ni tak huduh sungguh perangainya"

"ekeleh, ingatkan makin tambah usia ni bawak2 bertobat, ni tak makin x senonoh jugak perangainya"

mine: i dont care! i dont care eeeeeeee (nyanyai cam 2NE1 nyanyi)

biasala manusia..... hahahahaha (ops tutup mulut)

tapi..... bila pikir-pikir balik

....
....
....
....
....

terasa gak makin tua makin jahat
makin berusia makin jahil pulak
makin tua makin ignorance

Allah!!

mana tak nye dari bigbang, infinite, bigbang sekarang GOT7 pulak!!!
hadoi!!!

nah, belanja satu gambar GOT7
btw, kita bias JACKSON!




SORRY HATERS!!!



PRAY GOOD FOR ME TAU...

Saturday, July 11, 2015

RANDOM THOUGHTS...

Salam ….
Lama nya tak berblog.. rindu nak menulis melihat tinta menari- nari (okey itu tipu sebab tinta tak menari, jari je yang menaip mana ada tinta! :-P )
Sedar tak sedar lama dah blog ni wujud berhabuk, bersarang, berlumut -  5 tahun hokey!..
Dari maktab sampaila dah keluar maktab dah kerja jadi cikgu.
Kali ni post ni nak kongsi tentang pahit manis bila dah bekerja berbanding belajar dulu2…
Kalau ikutkan hati memangla bekerja tu seronok iyelah time dulu tak sabar nak jadi dewasa kan…
Dapat pegang duit sendiri..
Dapat drive sendiri ke mana saje nak pergi….
Nampakla macam wow!!!! Matured and maturity is something cool
Tapi bila dah bekerja ni lain pulak rasanya….
Hehehehehehehe….
First things first come to my life is a responsibility when we become an adult.
Day by day the word become big and big like
Responsibility …. Responsibility…. Responsibility
Bukan tu je masalah pun bertimbun2… (belum lagi campur masalah feeling…. Blah blah blah)
Hahahahahaha so which one is the best one??
Ofkosla waktu kecik2 dulu zaman berhingus menangis2 bila tak dapat ape yang kita nak…
Tapi sedar atau tak zaman tu la zaman yang kita boleh buat apa yang kita nak walaupun end upnya nnti kena marah dan kena rotan…
I used to remember one of teacher said that “ takpe buat salah sekarang (time kanak2) sebab this is the moment that you know how to differentiate the good and the bad ones.
So it makes me thinking apa yang lecturer Perkembangan Kanak-kanak kata. “kids is a special creatures and so pure. They cant and not good in lying’.
Kanak-kanak ini memang jujur habis la.
Back to reality, that im  not a kid anymore…. So apa guna reminiscing zaman kanak2?
Hello !!! berguna hokey ! People do said the past is behind, learn from it!
Deep quotes tu sapa yang faham bagusla sapa yang tak tu, hadamlah sampai korang faham…
Anyong!!!

Date : 11/07/2015
Time : 4:37 pm
Background music : if you (bigbang) currently, this is my fav song ever!



introducing, this is all my teammates!


Monday, March 9, 2015

FIRST BLANK PAGE

                                         


salam.
2015, another year that make, shape, force me to become more mature. The year that I start my  real life. well so many stories will be created on this year. perhaps it can be good, challenging and sometimes worst. 
so hello 2015, please treat me well!

2015, the year i got new posted SK SERI KEPONG...
it is bizzare saying that im already working... a new phase of my life.
hope this exploration will be fantastic and interesting.
 
so lets enjoy 2015 life. 
may ALLAH bless and help us..

 bye 2014, the year that created so many memories
MH370 and MH17.
Oh Allah you know more than us. 
please help us going through our life.


                                     

Tuesday, March 11, 2014

normal thoughts

salam..

people talk..
they dont listen
but
they keep talking...
conclusion : mouth is created to talk, so people talk without knowing the truth...

_________________________________________________________

missing an old friend is normal.
hoping that my old friend can listen to me  is normal.
but
it is abnormal if my old friend read this because he is no longer here..
it is abnormal if  i still hoping my old friend know deep down in my heart....
__________________________________________________________

having problem is a part of our life journey...
people said, life without challenge is not fun
but
they dont realise that how terribble life would be
if you fail the challenges.

______________________________________________________

everything that occur, i do believe there must be a good reason behind.
dont blame others
cause it might be our mistake too..
take every lesson so that there is no repetition.

sincere : me
p/s : having mental breakdown is not easy to bring life back to normal.