Thursday, June 28, 2012

KAGUM


Salam semua…

Secara terus terang, hati meronta-ronta suruh update the next entry….
Bak kata seorang hamba Allah ni: ‘boboy boi 2 wujud sebb ade permintaan-lebih kurgla ayat tu - J
Maka, seperti kebiasaan untuk update blog, mp3 kesayangan diambil dan disumbat kan ke telinga lalu CN BLUE mula menjalankan tugas mereka….




Post kali ni nak kongsi seribu satu pengalaman yang dikira takkan dapat ditukar ganti hatta dengan emas sekalipun…satu pengalaman/memori yang perlu disisip, disusun kemas dalam folder ingatan agar ingatan jangka masa pendek dapat memproses kesemuanya masuk ke dalam folder ingatan jangka masa panjang 

>>>>>> mood MAB tak hilang lagi…

KAGUM UNIT BERUNIFORM

TARIKH : 9 – 14 JUN 2012

LOKASI : IPG KAMPUS PERLIS

PESERTA : currently, this is my fav pic….






Kami mulakan perjalanan hari sabtu pagi…seriously, terdapat sedikit kesilapan maklumat ..punyala ingat hari berlepas hari ahad..tiba-tiba hari sabtu, sedikit menggelabah di situ…

Format KAGUM untuk unit beruniform ni mudah je….walaupun kami satu maktab, tapi, kemudiannya kami dipecahkan kepada unit masing-masing.

Lantas, disinilah bermulanya segala suka-duka kami bersepuluh…..

At first, diri ni tak rasa pape pun..eh jap2 tipula tak rasa penat kan??? Serius penat bila kena pasang khemah  dan stay sampai lewat malam…tapi tak kisah la…

Tapi tak tau la yang lain2..seronok kot jumpa kawan baru…yela bila PENGAKAP bertemu PENGAKAP…maka mereka pun mulala menyanyi

‘apa guna susah hati..’

‘di sini senang di sana senang…’

sepanjang seminggu asyik menyanyi je keje....kami yang penat nak dengar!!!

Banyak la lagi lagu mereka tak tercapai akal nak menghafal nya…

Bila KRS bertemu KRS…maka akan kedengaranlah segala macam tepukan yang ada kat dalam dunia ni….

‘tepuk2 tepuk KRS”

‘tepuk2 tepuk2 terima kasih’

Dan banyak la lagi..maaf, kami PPIM je takde tepukan, takde nyanyian…tapi at least kami cukup makan >>>>> (erkkkkkkkkkkkkkkkkk……(kenyang seminggu kat camp site..nasi sedap!)

masa KAGUM ni jugak , nak dijadikan satu cerita la kan…kami ada seorang ahli unit beruniform yang sangat best, sporting, vanderva dan macam2 lagi la…sehingga layak dapat anugerah untuk KAGUM la kan..(tak yah sebut nama la kita tengok 
gambar je…)

bukan setakat kunci motor je dapat pinjam..kami ada helikopter lagi..korg ade????


Tapi yang paling pelik nya apabila sampai je kat camp site…zapppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Seakan zip yang sungguh kuat ..jarang kami mendengar celotehnya yang sentiasa akan menghiburkan hati..kalau ada pun, orang kata celoteh tahap intermediate bukan advance mcm selalu…kenapa? Sebab dye R.I.N.D.U kami kot  (takpe kami faham~~~)

Sepanjang seminggu kat situ banyak benda yang belajar..kalau dulu mungkin life survival tu kurang tapi serius cakapla after KAGUM..I really believe in myself about life survival…BULUH, PARANG, TALI  semua meninggalkan kesan yang sangat indah dan manis..siapa sangka kan budak Bandar boleh pegang buluh..dah pegang boleh pulak gergaji buluh tu…hebat la kan….i should say  what mr gana said to us..

BELIEVE IN URSELF THAT U ARE DAMN BLOODY GOOD.. 

Ayat yang lebih baik 

BELIEVE IN YOURSELF THAT YOU ARE THE BEST!..

Momen2 yang pasti membuatkan diri ini tersenyum sampai ke telinga :

Buat gajet

Mula2 dengar perkataan gajet, mati2la ingat gajet tu mcm galaxy tab ke, galaxy note ke dan seumpamanya…. Mana logic kan duk dalam hutan nak guna sume tu…rupa2nya gajet tu mcm ni :

antara salah satu gajet dr pengakap.....


Paling yang takkan dilupakan dalam hidup ni, i did gajet!!!! together  with aini n hanan… apapun pengalaman buat gajet mmg seronok dan penat..tersangat penat..namun, haruss diakui gajet pengakap lagi cantik dan hebat…


Join bantu mula dan kawad (tak mau ingat kawad),  it was my first time and it will be my last time lari pakai kasut kawad ppim tu…dahla sakit, keras, tak cantik, menyakitkan…seminggu jugak la kena tahan sakit but it is ok..pengalaman tuh!!!!!...

Paling takleh blah ialah:

Kak yuni : dik, kitaorg nk g padang besar ni?

Me: ape kak? Sekarang? Nak ikut jugak….

Kak yuni : sekarang, dengan atlet sekali

Me: xpela kak, tak ikut..

Dengan hati berat dan sedih takpe kami tak pegi…..

At last kami pergi jugak  :-P

Bak kata cik lin “ susah bawak UB KAGUM ni, asyik nk bersepuluh je” (senyum  je 

saya mampu)- thank you cik LIN atas pujiaan itu!

Lagi, ofkosla momen2 lulalu n ola oli….

The best game ever lah! Siapa sangka kan, berlainan negeri dapat disatukan dengan sebuah permainan kanak-kanak yang sama….terasa beruntung pulak diri ni dilahirkan awal..zaman sekarang ni, agak2 ada lagi ke budak2 yang main macam kami…??? Hmmmm..

Keterujaan tersebut menyebabkan sehingga kini, nyanyian tu masih melekat dan menjadi siulan antara kami..kah3…(malu untuk mengaku? Just admit it! Tak salah pun)

Buktinya : 

yeahhh...sudah terang lagi bersuluh....
Keadaan menuntut kami untuk jarang terserempak, tapi bila dh jumpa , memang riuh satu KAMPUS IPG PERLIS TU !!!!

Lokasi : sempadan camp site pengakap dan PBSM

Caption: GILA RINDU TEAM IPTEKNIK


          Muka masing2 berubah 360 darjah especially…….(tak yah sebut kot tgk gmbr je dh tau )….



P/s : terlalu bnyk rasanya untuk diungkapkan dengan kata-kata..lantas, biarlah sekeping gambar mengungkap beribu perkataan yang mungkin lebih bermakna…..

hebat macam superman~~~~~~~
walaupun kami bakal guru, kami tetap kami~~~~


Thank you ALLAH for giving me this opportunity getting know all of them..

Salam UB KAGUM 2012

9 JUN 2012-14 JUN 2012

IPG KAMPUS PERLIS…

~ A.R.I.G.A.T.O.U~

video






No comments: